Deltageren har det nødvendige kendskab til og viden om Flextrafik, økonomi samt IT- og administrative systemer, der sætter deltageren i stand til at agere inden for regler og rammer i flextrafikken. Deltageren opnår branchecertifikat i IT- og økonomiforståelse i Flextrafik.
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til vognmænd inden for Flextrafik, desuden skal deltagerne opfylde sprogkrav jf. Trafik, Bygge og Boligstyrelsens krav BEK nr. 1627 af 19/12/2017 bilag 4.
Beskrivelse:
Efter endt uddannelse har deltagerne:
Et kendskab til principperne bag regnskabsføring med fokus på kørselsomkostninger, vedligeholdelse og afskrivninger i en vognmandsvirksomhed samt tilbudsgivning i forbindelse med udførsel af flextrafik.
Et kendskab til principperne for udarbejdelse af budgetter for egen virksomhed, herunder foretage kalkulation af faste og variable omkostninger målrettet driftsrammer for busser og erhvervskøretøjer. Budgetterne inkluderer kørselsomkostninger, forsikringer, vedligeholdelse samt pris-, bidrags- og udskiftningskalkulationer.
Med udgangspunkt i trafikselskabets udbudsbetingelser, kontraktvilkår og vognmandens arbejdsfelt har deltageren en forståelse for principperne bag tilbudsberegning og kan udarbejde et økonomisk bæredygtigt tilbud om udførsel af flextrafik.
En forståelse for at administrere kontraktforhold og sikre overholdelse af rettigheder og forpligtelser i forbindelse med udbudsprocesser og efterfølgende driftsopgaver i flextrafik.
En forståelse for den økonomiske sammenhæng mellem køretøjet og time-/lønforholdet i forhold til vognløbet.
En indsigt i at anvende relevante administrative IT-systemer samt trafikplanlægnings- og kommunikationssystemer, der benyttes i driften af flextrafik.